Bygg om bilen

Att ha ett riktigt vrålåk att cruisa vägarna med är det nog många som drömmer om. Skådisen Mikael Persbrandt drömde om detta och gjorde därför om sin bil. Och detta kan faktiskt vem som helst göra, under vissa villkor.

638570-tools

I Aftonbladet kan man läsa om att skådespelaren Mikael Persbrandt köpte en Ferrari som han två veckor efter köpet bestämde sig för att bygga om. Han hade nämligen fått en liten skada på den och tänkte att han skulle utnyttja tillfället för lagning att istället bygga om bilen. Den italienska bilen har efter ombyggnationen blivit skärmbreddad, den har fått 21- respektive 20-tumsfälgar, ett nytt aerodynamikpaket, speciella stötdämpare och mer kolfiber. Dessutom har Ferrarin fått tre lager av klarlack med extra djup och lyster.

Fixa bilen själv

Blir man inspirerad av Mikael Persbrandts påkostade uppiffning av sin Ferrari, kan man faktiskt göra något liknande själv med sin egen bil. Har man kunskaperna och tiden att på egen hand fixa sin bil till ett riktigt snyggt vrålåk, kan man exempelvis surfa förbi Sarholms mekanisk verkstad där man kan hitta en del av de saker man behöver. Sitter man inte på kunskaperna kan man alltid anlita en firma som fixar bilen, precis som Persbrandt gjorde det.

Finns regler och lagar

Oavsett hur man vill gå tillväga när man bygger om sin bil, är det viktigt att hålla koll på de regler som finns. Man kan faktiskt inte bara bygga om sin bil hur som helst och vänta sig att man sedan får köra med den. Har man ändrat sin bil mycket måste bilen nämligen klara av precis samma krav som ställs på originalet vid Bilprovningen. Några saker som är helt förbjudna är att ha vingar som sticker upp från bakluckan och färgat neonljus under bilen. Läs mer.